Κοινή Εκπαίδευση της ΕΟΔ στον Όλυμπο με Γάλλους οδηγούς βουνού και διασώστες

image1_zoomΈνα πολύ όμορφο βίντεο από την κοινή εκπαίδευση σε συνθήκες χειμερινού βουνού που πραγματοποίησαν μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης μαζί με Γάλλους οδηγούς βουνού, στελέχη της γαλλικής διασωστικής ομάδας P.G.H.M και μαθητές του σχολείου αλπινισμού Bi Qualif Montagne από το Chamonix έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε παρακάτω.

Η εκπαίδευση, που έγινε τον Μάρτιο του 2014, είχε διάρκεια πέντε ημερών, έλαβε χώρα στον Όλυμπο και θα περιλάμβανε διαδικασίες έρευνας και διάσωσης σε χειμερινό βουνό. Τις δύο πρώτες μέρες το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έγινε στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, που διαχειρίζεται η Ε.Ο.Δ., ενώ τις υπόλοιπες τρεις οι δύο ομάδες συνέχισαν την εκπαίδευση στο οροπέδιο των Μουσών και στις κορυφές του Ολύμπου.

Η επίσκεψη των Γάλλων ορειβατών είχε ως πρωταρχικό στόχο την εκπαιδευτική δραστηριότητα πάνω σε θέματα οργανωμένης διάσωσης, την ανταλλαγή εμπειριών και μεθόδων εκπαίδευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η P.G.H.M. είναι τμήμα της γαλλικής αστυνομίας, που εξειδικεύεται στην έρευνα και τη διάσωση, δραστηριοποιείται στους ορεινούς όγκους των Άλπεων και στελεχώνεται από άριστα εκπαιδευμένους διασώστες, που συμμετέχουν ετησίως σε εκατοντάδες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Τα στελέχη της διαθέτουν άρτια τεχνογνωσία τόσο σε ότι αφορά τις διαδικασίες και τα υλικά διάσωσης, αλλά και τις συνθήκες που διαμορφώνονται στο χειμερινό βουνό.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page