Επιχειρήσεις Ε.Ο.Δ

Ενημερωθείτε για τις Επιχειρήσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

 

  Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προσφύγων της ΕΟΔ Σάμου στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Πράσσο

  eodsamouΣε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προσφύγων, οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο που ανατράπηκε στην περιοχή του ακρωτηρίου Πράσσο συμμετείχε το παράρτημα της ΕΟΔ στη Σάμο το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου. Τα μέλη του παραρτήματος κλήθηκαν προς συνδρομή στις έρευνες από το Λιμεναρχείο Σάμου το πρωί του Σαββάτου και ανταποκρίθηκαν άμεσα με τα σκάφη της ΕΟΔ, Rescue 5 και Albatross, και πλήρωμα διασωστών.

  Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης το Λιμενικό Σώμα Σάμου, τα σκάφη της Σουηδικής Διάσωσης SSRS, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, το διασωστικό Σκάφος της οργάνωσης MOAS, τα σκάφη της Frontex και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Από τη θάλασσα ανασύρθηκαν νεκροί, δυστυχώς, τέσσερεις γυναίκες και ένα παιδί, τέσσερις διασώθηκαν, ενώ τέσσερα άτομα ακόμα αγνοούνται. Ανάμεσα στους διασωθέντες ήταν, κατά τις μαρτυρίες των προσφύγων, και ο διακινητής, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές.

  Να σημειωθεί ότι τις πρώτες ώρες του συμβάντος διασώστης της Ε.Ο.Δ. Σάμου και νοσηλευτής της Σουηδικής οργάνωσης SSRS παρείχαν πρώτες βοήθειες σε δύο θύματα με σοβαρή υποθερμία.

  Read more link text

  Eπιχείρηση έρευνας αγνοούμενου ατόμου

  Agnooymenos1Το παράρτημα Κέρκυρας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, συμμετείχε από την Πέμπτη 17/3/2016 σε επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του 38ου αγνοούμενου στην περιοχή Γαστούρι Κέρκυρας, με 6 διασώστες και χρήση του drone.

   

  Read more link text

  Επιχείρηση Διάσωσης από το Παράρτημα Της ΕΟΔ Λέσβου

  Το Παράρτημα Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ενημερώθηκε το πρωί της Δευτέρας στις 8:10 από το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης ΛΣ 080 "Άγιος Ευστράτιος" (ΠΑΘ 080), ώστε να μεταβεί στην περιοχή δράσης του, σε συνεργασία και κάτω από τις εντολές του, να βοηθήσει στην ασφαλή μετάβαση προσφύγων σε σημεία που υποδείχτηκαν από το ΠΑΘ 080.

  Το σκάφος της ΕΟΔ συμμετείχε στην ασφαλή μεταφορά τριών λεμβών, που μετέφεραν 50 – 60 άτομα η κάθε μια. Συνολικά, έπειτα από τις οδηγίες του κυβερνήτη του πλωτού «Αγ. Ευστράτιος», μεταφέρθηκαν 21 άτομα, εκ των οποίων τα 17 ήταν παιδιά διαφόρων ηλικιών. Δεδομένου ότι η λέμβος βρέθηκε σε δυσχερή θέση λόγω βλάβης της μηχανής, τα υπόλοιπα άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή θέση από πλωτό της Frontex. Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μεταφέρθηκε, με σκάφος της Frontex, μια γυναίκα που είχε υποστεί υπογλυκαιμικό σοκ με το σύζυγο της και τα δυο παιδιά της.

  Επίσης, δύτης της ΕΟΔ Λέσβου επιχείρησε στην περιοχή σε σκάφος της Frontex για επιδιόρθωση ζημιάς.

  Οι επιχειρήσεις ολοκληρώθηκαν στις 18:00 το απόγευμα, ενώ το παράρτημα Λέσβου είναι σε 24ωρη ετοιμότητα λόγω της αυξημένης προσφυγικής ροής που υπάρχει.

  Η ΕΟΔ Λέσβου ευχαριστεί θερμά για την εμπιστοσύνη το πλήρωμα και τον Κυβερνήτη του περιπολικού ανοιχτής θαλάσσης ΛΣ 080 "Άγιος Ευστράτιος" (ΠΑΘ 080), καθώς και το κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

  Read more link text

  Πρόγραμμα "ΑΙΓΕΑΣ"

  Με υψηλό το αίσθημα προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κέρκυρας έχουν μεταβεί στην Λέσβο, ακόμη και αυτές τις Άγιες ημέρες που διανύουμε και μακριά από τους οικείους τους, προκειμένου να επανδρώσουν τα διασωστικά σκάφη της Ε.Ο.Δ. που επιχειρούν νύχτα-μέρα στην περιοχή.

  Σκοπός της αποστολής είναι η ενίσχυση της επιχειρησιακής δύναμης των παραρτημάτων μας στα νησιά του Αιγαίου, στα πλαίσια του προγράμματος ΄΄ΑΙΓΕΑΣ΄΄ της Ε.Ο.Δ. για την έρευνα και διάσωση των προσφύγων που φθάνουν στην χώρα μας. Τις επόμενες ημέρες, θα μεταβεί και άλλο κλιμάκιο μας στα νησιά για την δράση αυτή.

  Καλή δύναμη σε όλους!

   

  Read more link text

  Επιχείρηση Διάσωσης 63ων προσφύγων!

  Επιχείρηση διάσωσης 63 προσφύγων που είχαν εγκλωβιστεί σε δυσπρόσιτη παραλία στους Φούρνους Κορσεών από  το παράρτημα της ΕΟΔ στη Σάμο.

  Επιπλέον φωτογραφικό υλικό από την επιχείρηση διάσωσης των 63 προσφύγων την περασμένη εβδομάδα στη Σάμο. Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία χάρη και στην άψογη συνεργασία των μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με την Σουηδική @Sjöräddningssällskapet

  rescuesamos2 rescuesamos3

  rescuesamos4 rescuesamos6

  Read more link text

  Ρυμούλκηση Σκάφους

  DSC02737Σε ρυμούλκηση μικρού σκάφους στο λιμανάκι του εμπορικού κέντρου, προέβησαν σήμερα 28/12 τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κέρκυρας, το οποίο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων είχε εμφανίσει μεγάλη εισροή υδάτων και παρουσίασε επικίνδυνη κλίση.

  Χάρη στην άμεση επέμβασή μας το σκάφος ανελκύστηκε με ασφάλεια στην στεριά.

  Read more link text

  Norman Atlantic

   

  Norman5Από τα ξημερώματα της 28ης/12, τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κέρκυρας βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμουν στην περίθαλψη επιβατών του πλοίου NORMAN ATLANTIC κατά την άφιξή τους στο νησί της Κέρκυρας.

  Νωρίς το απόγευμα αντιπροσωπεία μας συμμετείχε στην σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου για τον καθορισμό των δράσεων όλων των εμπλεκομένων φορέων, ενώ καθ΄ όλη την διάρκεια της επιχείρησης βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές, υπηρεσίες και φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία.

  Σήμερα Δευτέρα και ώρα 10.00 μέλη της Ομάδας συμμετείχαν στην παραλαβή των πρώτων ναυαγών οι οποίοι κατεύθασαν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας μετά από συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς και ώς ενταγμένη διασωστική ομάδα στον σχεδιασμό αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Υ.Π.Α

   Norman1 Norman7 Norman3

  Read more link text

  Λαθρομετανάστες 30/12/2014

  IMG_8650Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κέρκυρας, μετά την ενημέρωσή τους ότι ένα καράβι μολδαβικών συμφερόντων εξέπεμψε σήμα κινδύνου στα ανοιχτά της Κέρκυρας, σήμερα 30/12/2014.

  Το Τμήμα Υγρού Στοιχείου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Κ.Λ. Κέρκυρας για ενδεχόμενη συνδρομή του.

  Read more link text

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Αφήστε μια απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: