6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ορεινής Διάσωσης που διοργάνωσε η Ελληνική Ομάδας Διάσωσης και το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πύλη Τρικάλων το τριήμερο13-15 Μαΐου 2011.

Το συνέδριο περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, θεωρητικό – ενημερωτικό μέρος γύρω από τακτικές και προβλήματα που τυχόν εμφανίζονται κατά την διάρκεια  μιας ορεινής διάσωσης, καθώς επίσης και εξάσκηση σε πρακτικές και τεχνικές διάσωσης  πολυτραυματία σε ορθοπλαγιά και σε ποτάμι.

Ενεργό  ρόλο στα σενάρια διάσωσης είχαν τα μέλη του παραρτήματος Κέρκυρας της  Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, όπου συμμετείχαν στην παρουσίαση τεχνικών και πρακτικών αεροδιάσωσης  στα σενάρια  που διαδραματίστηκαν τόσο στην ορθοπλαγιά όσο και στο  ποτάμι.

Τα μέλη μας επιχείρησαν σε άριστη συνεργασία με  μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης απ΄ όλη την Ελλάδα,  τόσο  στα επίγεια όσο και  στα εναέρια  μέσα, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία κάθε σενάριο.

Έτσι,  έδωσαν την δυνατότητα σε άλλες παρευρισκομένες  εθελοντικές οργανώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό,  καθώς  και στους απλούς πολίτες οι οποίοι παρευρέθηκαν στο πεδίο, να ζήσουν  πρωτόγνωρες  εμπειρίες.

Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε τους υπευθύνους οργάνωσης  της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης  για την άψογη διοργάνωση,  καθώς επίσης την Πολεμική Αεροπορία, την Αεροπορία Στρατού και την Ιντερσσαλόνικα για την διάθεση των ελικοπτέρων, αποδεικνύωντας για μια ακόμη φορά την εμπιστοσύνη που υπάρχει μετά από τόσα χρόνια άψογης συνεργασίας  με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης .

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Αφήστε μια απάντηση