Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προσφύγων της ΕΟΔ Σάμου στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Πράσσο

eodsamouΣε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προσφύγων, οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο που ανατράπηκε στην περιοχή του ακρωτηρίου Πράσσο συμμετείχε το παράρτημα της ΕΟΔ στη Σάμο το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου. Τα μέλη του παραρτήματος κλήθηκαν προς συνδρομή στις έρευνες από το Λιμεναρχείο Σάμου το πρωί του Σαββάτου και ανταποκρίθηκαν άμεσα με τα σκάφη της ΕΟΔ, Rescue 5 και Albatross, και πλήρωμα διασωστών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης το Λιμενικό Σώμα Σάμου, τα σκάφη της Σουηδικής Διάσωσης SSRS, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, το διασωστικό Σκάφος της οργάνωσης MOAS, τα σκάφη της Frontex και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Από τη θάλασσα ανασύρθηκαν νεκροί, δυστυχώς, τέσσερεις γυναίκες και ένα παιδί, τέσσερις διασώθηκαν, ενώ τέσσερα άτομα ακόμα αγνοούνται. Ανάμεσα στους διασωθέντες ήταν, κατά τις μαρτυρίες των προσφύγων, και ο διακινητής, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές.

Να σημειωθεί ότι τις πρώτες ώρες του συμβάντος διασώστης της Ε.Ο.Δ. Σάμου και νοσηλευτής της Σουηδικής οργάνωσης SSRS παρείχαν πρώτες βοήθειες σε δύο θύματα με σοβαρή υποθερμία.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page